Finalen för årets Formula Basic kördes på Vålerbanen och det blev en riktig rysare! Edward Sander Woldseth var tillbaka, för även om han tidigare varit en duktig förare i klassen så lyckades han aldrig vinna NM. Eftersom NM avgörs i ett enda race, det sista för året, har alla förare lika stor chans att vinna.

Woldseth visade att han menade allvar med sin satsning för han var snabbast redan i kvalet. I första racet fick vi se fina dueller mellan Woldseth och Daniel Kroken som turades om att vara i ledning. Woldseth vann heatet före Kroken och Ingar Solli. Första racets resultat utgjorde startordningen inför årets sista race - NM-finalen. Woldseth tog starten, men Kroken hängde med och vi fick återigen se härliga dueller om ledningen. Kroken ledde i några varv, men sedan återtog Woldseth kommandot. Kroken bidade sin tid och han väntade på exakt rätt ögonblick att återta ledningen. Chansen kom på sista varvet, men precis när han skulle köra om kom det en varvad förare i vägen och manövern misslyckades. Woldseth kunde därmed ta sitt första NM-guld i Formula Basic, medan Kroken fick nöja sig med att han vann Norges Cupen.

Daniel Kroken vann Norges Cupen och Edward Sander Woldseth vann NM.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram