Daniel Kroken lyckades ta sig förbi Rolf Adrian Engen på sista varvet och försvara sin NM-titel.

Racing NM körde sin finalhelg på Vålerbanen. Formula Basic har ju ett lite annorlunda upplägg. De har i många år kört NM som ett enda race och det skulle nu avgöras på Våler. Årets unga stjärnskott Rolf Adrian Engen var snabbast i kvalet, där han var nästan sekunden snabbare än Daniel Kroken!

Första racet kördes i regn och det var Kroken som var snabbast iväg. Han pressades inledningsvis av Engen, men så gjorde Engen en miss och sedan orkade han inte köra ikapp. Kroken vann med tio sekunder före Engen och Ketil Thomassen, som även vann mastersklassen före Kjetil Kristiansen och Dag Wasmuth.

Daniel Kroken vann förfinalen på Vålerbanen.
Daniel Kroken vann förfinalen före Rolf Adrian Engen och Ketil Thomassen.
Ketil Thomassen vann första mastersfinalen före Kjetil Kristiansen och Dag Wasmuth.

Det första racet avgjorde startuppställningen inför det viktiga andraracet som skulle avgöra vem som skulle vinna NM. Söndagens final kördes på torr asfalt. Kroken tog starten ännu en gång, men pressades direkt av Engen, som snart kunde bromsa sig förbi. Kroken ville inte ge sig och han försökte gång på gång att komma förbi. Två gånger var han uppe och visade sig, men Engen svarade. På sista varvet gjorde Kroken ett tredje försök och då lyckades han pressa sig förbi och vinna NM-titeln för andra året i rad! – Det var på gränsen, jag låste upp lite och gled förbi Engen så det var ingen perfekt omkörning, sa Kroken som kunde pusta ut efter en jobbig helg. På fredagen hade han ur motorn två gånger då han hade problem med oljetrycket. – Jag trodde inte att vi skulle hinna få bilen körklar till kvalet, men vi lyckades och sedan var det bara att gasa, sa Kroken. I mastersklassen vann Thomassen andra racet före Wasmuth och Roger Iversen.

Daniel Kroken tog starten i NM-finalen.
Rolf Adrian Engen och Daniel Kroken gratulerade varandra till ett härligt race.
Daniel Kroken vann NM före Rolf Adrian Engen och Ketil Thomassen.
Ketil Thomassen vann det andra mastersracet före Dag Wasmuth och Roger Iversen.

Det återstår en tävling för Formula Basic, de skall köra tävlingen Smallcars i Karlskoga den 28:e september ihop med Formula Nordic, Shortcar och Legends.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram