Thomassen före Solheim i Karlskoga.

Årets säsong i Formula Basic avrundades med tävlingen Small Cars på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Racing NM avgjordes ju på Vålerbanan, där Daniel Kroken försvarade sin titel och han säkrade även  Cup-segern. Men Kroken åkte till Karlskoga i alla fall bara för att köra och ha det kul, men det blev inte så kul… Oljetrycket försvann redan på testkörningen och det var bara att parkera för Kroken.

Formel Ford-åkaren Thomas Johansson var snabbast i kvalet före Ketil Thomassen och Lars Solheim, som gjorde comeback i klassen! – Jag sålde ju bilen till Rolf Adrian Engen, men då han inte kunde köra den här helgen fick jag frågan om jag ville låna bilen! Ett sådant förslag tackar man ju inte nej till, sa Solheim.

Thomas Johansson var snabbare än Basic-förarna, som därför fick fajtas i lugn och ro. Thomassen öppnade bäst, men Solheim var på honom hela tiden och visade sig. Solheim var uppe och drog ett par gånger också, men till sist var det ändå Thomassen som vann racet före Solheim och Kjetil Kristiansen. Vi fick se ett liknande scenario även i andra racet där Thomassen lyckades hålla undan ännu en gång före Solheim och veteranen Dag Wasmuth. Det fajtades friskt en bit ned i fältet också.

Kvällen avrundades med galamiddag i Pit Stop Café med prisutdelningar. Daniel Kroken blev mästare i kavaj före Ketil Thomassen och Rolf Adrian Engen. I den nyinstiftade klassen masters, för förare över 50 år, vann Thomassen före Wasmuth och Kristiansen.

Ketil Thomassen kom tvåa i årets FB Cup och Daniel Kroken vann.
Topptrion i Masters med Ketil Thomassen som vinnare före Dag Wasmuth och Kjetil Kristiansen.

Säsongen är över för Formula Basic, men för Team Greenpower, som driver serien, väntar 24-timmars på SPA i Belgien, dit även Thomassen och Kroken kommer att vara med och köra!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram