Starten av det första racet i Formula Basic med Mathias Teigen i ledningen.

Årets fjärde deltävling i Formula Basic kördes på Rudskogen. Mathias Teigen var snabbast i kvalet före Emilie Snoen och Dag Wasmuth. Dessa tre höll sina positioner i första racet och gick i mål i samma ordning. Det stora utropstecknet var Björn Olaf Wiik som debuterade i formelbil. Han slutade på en imponerande fjärdeplats. Men det slutade inte där. Wiik var otroligt snabb i starten av det andra racet där han var tvåa in i första svängen. Ett varv senare gjorde han ett allvarligt omkörningsförsök av ledande Teigen och han var faktiskt före honom in i första kurvan, men han lyckades inte hålla spåret och Teigen återtog genast ledningen. Wiik fick sedan fullt upp med att freda sig mot Snoen och Wasmuth. Deras större rutin tog ut sin rätt och resultatlistan blev därmed identiskt från första racet för de fyra första förarna. Birk August Larsen var inblandad i en incident i starten och fick börja om som sista bil. Han körde sedan mycket fort och plockade placering efter placering. Han körde upp sig till femte plats i mål och på vägen satte han racets snabbaste tid.

Nu återstår endast finalen på Våler om några veckor, där vi även kommer att få se den spännande uppgörelsen om vem som skall bli Norgesmästare, som enligt tradition avgörs av ett enda avgörande race.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Pallen efter första racet med Mathias Teigen som segrare före Emilie Snoen och Dag Wasmuth.
Starten av det andra racet i Formula Basic.

Pallen efter andra racet med Mathias Teigen som segrare före Emilie Snoen och Dag Wasmuth.
Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram