Olav Vaa tog starten från pole.

Årets andra deltävling för Formula Basic kördes på Rudskogen. Det var en riktigt stor tävling med närmare 200 startande, varav 16 st i Formula Basic.

Olav Vaa inledde med att vara snabbast i kvalet före Emilie Snoen och Birk August Larsen. Halvor Vaa överraskade med att vara fjärde snabbast!

Första racet kördes i regn. Vaa tog ledningen från pole, men han hade Larsen bakom sig. Tyvärr snurrade Larsen, men han kom igång snabbt och kunde behålla andraplatsen. Inledningsvis var det kamp om tredjeplatsen mellan Emilie Snoen och Kristian Nygård, men Snoen gjorde också en snurrning och Nygård tog tredjeplatsen.

Olav Vaa vann det första racet före Birk August Larsen och Kristian Nygård.

Det kom en regnskur strax innan andra racet vilket gjorde banan våt, men det regnade inte under tiden de körde. Racet blev mycket likt det första. Vaa tog ledningen med Larsen hack i häl. Men precis som i första racet gjorde Larsen en snurrning och tappade kontakten med Vaa som tog en ny seger före Larsen. Nygård upprepade sin fina körning och tog en ny tredjeplats.

Nästa tävling körs i Sokndal under midsommarhelgen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Fältet tätt samlat inför andra starten där Olav Vaa återigen ledde hela vägen till seger.
Olav Vaa vann även det andraa racet före Birk August Larsen och Kristian Nygård.
Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram