På bilden ser vi stående från vänster: Jesper Zackrisson, Robert Svensson, Joakim Darbom och Oskar Krüger. Sittande fr v: Julie Nataas, Ida Granegärd, Tommy Östgaard och Falco Wauer. (Det saknas en del förare som synes..)

Nu stundar den norska finalen för Formula Basicförarna. De har haft en lång och intensiv säsong och väntar race 17 och 18 för i år. Det är final för Norgescupen på Vålerbanen och Henrik Furuseth och Tommy Östgaard ligger på lika poäng! Söndagens race avgör dessutom vem som blir Norgesmästare. Här har alla samma chans att vinna då det bara är det racet som räknas!

Hemmaföraren Olav Opås är tillbaka för att försvara sin NM-titel. Falco Wauer inledde året med en seger, men sedan har det varit mycket transmissionskrångel. Han vill säkert ge allt för att vinna NM. Robert Svensson har varit på pallen i princip alla race i år, men han väntar fortfarande på sin första seger. Kanske kommer den nu i helgen? Ida Granegärd är en frisk fläkt som stundtals kör skjortan av grabbarna. Får hon det att stämma under ett helt race blir hon livsfarlig. Joakim Rognlien debuterade i år och han har utvecklats under hela säsongen, kanske blir det han som får sitt stora genombrott just nu? Som ni hör är det omöjligt att gissa vem som skall vinna.

Just nu har förarna fullt upp med att göra upp i helgen, men det gäller att spara lite på materialet, för redan nästa helg är det final i SSK-serien och Factor-X Cupen. Östgaard har redan vunnit Factor-X Cupen och han leder SSK-serien komfortabelt, men inte säkert.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram