I det første løpet krasjet han, men den 16 år gamle formelbilkjøreren fra Norge kom sterkt tilbake og vant begge de to neste løpene på Road America!

Henrik Furuseth har i helgen kjørt runde nr. 8, 9 og 10 i det amerikanske mesterskapet for USF2000 formelbiler. Alle disse tre løpene ble kjørt på den 6,5 km lange banen Road America som ligger i staten Wisconsin.

På kvalifiseringen til det første av løpene klarte nordmannen så vidt å sette raskeste rundetid, kun noen hundredeler foran amerikaneren RC Enerson, og dermed fikk han starte i første startspor i løpet.

Dessverre ble det en dramatisk start i det store feltet med biler og Henrik ble involvert i en krasj. Bilen fikk såpass store skader at han ikke kunne fortsette. Dermed ble det brutt løp uten å fullføre en eneste runde på banen. Dette var ekstra skuffende ettersom rundetiden i det første løpet dannet grunnlaget for startoppstillingen i løp nr. 2, og han måtte derfor regne med å starte langt bak i feltet. Det var Enerson som vant løpet og økte sin ledelse i mesterskapet betydelig.

Bilen til Henrik hadde blant annet skader på sideboks, bunnplate, radiator og noen stag i hjulopphenget, og frontvingen var helt borte.  Teamet som Henrik kjører for, Cape Motorsports klarte likevel å få reparert og gjort klar bilen til løp nr. 2 som gikk senere på dagen. Med startspor langt bak i feltet hadde han en vanskelig oppgave foran seg. Han var veldig motivert for oppgaven og tok seg forbi mange konkurrenter allerede på den første runden i løpet. Etter tre runder var han helt oppe på en 3.plass, og runden etter gjorde han ytterligere en passering og tok opp kampen om ledelsen med nettopp RC Enerson. Etter noen runder fikk han kontakt og inn mot en skarp sving etter en lang rett strekning på banen der bilene kommer opp i rundt 240 km/t, klarte han å bremse senere og komme seg forbi. I resten av det halvtimes lange løpet hadde disse to en tett og intens kamp om ledelsen, men Henrik klarte så vidt å passere mållinja først og ta sin tredje seier i mesterskapet.

- Jeg må takke teamet som gjorde en så fantastisk jobb med å klargjøre bilen etter krasjen. Selv om bilen ikke ble like pen, så ble den i hvert fall like rask! Oppsettet var helt perfekt, så den var helt fantastisk å kjøre, sa Henrik under pressekonferansen etter løpet.

For første gang i historien ble det kjørt tre løp på samme helg i den amerikanske formelbilserien, så dagen etter var det klart for løp nr. 3. Der startet Henrik i første startspor ettersom han hadde satt raskeste rundetid i løp nr. 2. Han fikk nok en gang en god start, og ingen av konkurrentene klarte å følge unggutten fra Norge som vant komfortabelt foran den tidligere mesteren Mark Eaton og RC Enerson på tredjeplass.

Til tross for krasjen i det første løpet har Henrik nå tatt opp igjen kampen om mesterskapstittelen, og ligger nå på andreplass, 11 poeng bak RC Enerson.

16 åringen fra Råholt er nå en tur tilbake i Norge for å begynne på idrettslinja ved Eidsvoll Videregående Skole, men reier allerede neste uke til Baltimore der de to neste rundene i mesterskapet kjøres. Hvert år gjøres gatene i byen for anledningen om til en en midlertidig racerbane og i disse løpene som kjøres sammen med IndyCar serien bruker det å være en folkefest med rundt 150.000 tilskuere.