7fb100919-452

Fjorårets komet i Formula Basic, Henrik Furuseth, startet sesongen på best tenkelig måte med pole position i lørdagens løp foran de siste års suverene ener; Olav Opås. Han tok også direkte kommandoen i løpet og ledet fra start til mål. Det ble imidlertid en hard kamp om annenplassen mellom Opås, Falco Wauer, Tommy Østgaard og Robert Svensson.

Opås var nok litt preget av favorittstemplet på hjemmebane og på 5:e runden forsøkte han å ta Wauer på innsiden i nordre sving, noe som førte til at begge havnet i sandfella. At rattet på en formelbil ikke er til å spøke med fikk han også merke da han brakk fingeren. Kampen om annenplassen sto deretter mellom Østgaard og Svensson og Østgaard krysset mållinjen først med 0,7 sekunders marginal.

Klassens kvinnelige nykommer, Ida Granegärd, er et frisk pust og det skal bli spennende å følge med når hun etter hvert finner ut ut hvor grensene går i den enkelte sving. Som Gilles Villeneuve i sin tid treffende uttrykte det, så er det ikke mulig å vite hvor grensene går før man har overskredet dem. På 6:e runde fant ialle fall Ida ut hvor grensen går for nordre sving på Vålerbanen.

Joakim Rognlien som debuterte i Formula Basic gjorde ingen feil og holdt absolutt et respektabelt tempo. Søndagens finale ble kjørt på fuktig bane og igjen var det Furuseth som satte standarden. Falco Wauer kjørte seg flott opp fra bakerste plass i feltet til en anneplass fulgt av Østgaard og Svensson.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram