Trots relativt få startande i helgens Formula Basic-heat, bjöd förarna som vanligt på publikvänlig och sevärd racing. Speakern var nästan i extas och han skrek sig hes för att hinna med att referera allt som hände.

Helgen inleddes med att Elling Sebastian Aarvik tog pole i kvalet före Olav Opås och Henrik Furuseth. I första racet tog Aarvik starten och kunde sedan kontrollera racet som han vann före Furuseth och Opås. I andra racet startade Opås i pole, men han missade lite i starten och både Aarvik och Furuseth gick förbi. Aarvik ledde först, men årsdebutanten Furuseth bromsade sig förbi Aarvik upp i ledningen efter ett par varv. Aarvik kontrade dock direkt redan i ”Slaktaren”. Opås och Aarvik turades om i ledningen med Furuseth tätt bakom. Det blev bara mer och mer spännande. De unga förarna visade upp rena propagandaracingen med fina slipstreamingar på rakan varje varv. På sista varvet ledde Opås och detta gav Aarvik chansen att göra en sista omkörning på startrakan, men Aarvik missade utgången en aning och fick aldrig chansen. Han jagade ikapp Opås och i backen upp från ”Slaktaren” gjorde han ett sista desperat försök att ta ledningen i racets allra sista sväng. Manövern var modig, men för att lyckas med en sådan omkörning måste allt stämma perfekt. Aarvik vek ut någon tusendels sekund för sent. Han klättrade på Opås bakhjul och hela bilen for till väders. Han fick stopp i däckstraven, men racet var över för hans del. Opås kunde vinna racet med knappa sekunden före Furuseth. Tommy Östgaard knep tredjeplatsen. Han hade haft en lika tuff kamp med ett par andra förare en bit efter tätklungan. Opås utökade sin ledning i tabellen och troligen är mästerskapet redan säkrat för hans del. Nästa race körs redan om två veckor i Falkenberg.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram