Årets tredje tävlingshelg för Formula Basic kördes på Rudskogens nya racerbana i Rakkestad. Vädret var minst sagt växlande under helgen. Tommy Östgaard slog till med en kanontid i regnet då han var över sekunden före Robert Svensson. Publiken såg fram emot ännu en sevärd kamp om segrarna. Det blev som vanligt tätt om tätpositionerna, men plötsligt på fjärde varvet linkade Svensson i depå med kopplingsras. Östgaard trodde kanske att han skulle få en lätt resa, men han fick i stället fullt upp med Joakim Trinerud Rognlien och Mathias Hansen. Rognlien tog sig förbi ganska enkelt och fick en liten lucka till Östgaard som i stället hade fullt upp med Hansen. I sista kurvan gjorde Hansen ett desperat försök att ta sig om, men det slutade med att de krokade ihop och Östgaard fastnade i sandfållan. Rognlien tog sin första seger någonsin i Basic. Hansen kom tvåa och årets nykomling, Robin Friskopps, blev trea. Det var hans första pallplats någonsin i bara sin tredje racehelg i sitt liv!

Östgaard fick skador på chassit varför han åkte hem till Oslo och teamet jobbade halva natten för att fixa allt. De var tillbaka till banan vid fyratiden på morgonen. Andra racet blev inte alls som vi är vana att se Basic. Rognlien tog direkt hand om ledningen. Svensson, som startat sist jobbade sig snabbt upp till andra plats och bakom honom låg Östgaard. Det blev aldrig någon riktig kamp denna gång, då luckorna var för stora mellan dem. De gick i mål i den ordningen helt odramatiskt.

Nästa tävling är Raceweek på Kinnekulle i slutet av juli. Då blir det garanterat nya spännande race.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram