Formula Basic körde årets femte deltävling på Vålerbanen. Racing Star Challengevinnaren Robin Friskopps öppnade bäst och var snabbast både på träningen och på kvalet. Racet blev som vanligt en rafflande affär där vi fick se ledningen skifta ett antal gånger. Robert Svensson har verkligen blommat ut i år och han kunde rutinerat hålla undan på slutet och vinna med mindre än en sekund före Joakim Trinerud Rognlien och Tommy Östgaard. Friskopps missade en växel och snurrade och fick köra upp sig från sista platsen till sjätte i mål. I andra racet tog Rognlien starten men Svensson kunde snabbt svara och han lyckades sedan bygga upp en lucka till övriga fältet. Det var desto mer rafflande bakom honom. En klunga på fem förare kämpade hårt om platserna. Största prestationen gjorde Mathias Hansen som snurrat i inledningen av racet, men ändå körde upp sig tredjeplats i mål, endast 0.3 sekunder bakom Ida Granegärd som kom tvåa!

Det händer mycket inom Formula Basic just nu. I helgen mönstrade man årets största startfält. Bård Bergsjö hade lånat ut en bil till vinnaren av sommarcupen i gokart som hette Glen R Granum. Han har kört Formel Yamaha i år och efter två tävlingar i Kongsberg och två på Hönefoss stod han som segrare. Han har dessutom vunnit NM på Rudskogen och han blev trea i SM.

Olav Opås gamla bil har fått ett nytt hem. Mads Emil Siljehaug heter den nya ägaren. Han kommer från kartingen där han har kört KZ2 i Norge, Sverige och Italien. Han har varit en stadig topp fem förare. Han var en riktig friskus som satsade friskt och han besökte sandfållorna vid ett flertal tillfällen i bästa Skanckestil. Trots detta tog han sig i mål på en femteplats i första racet.

Robert Svensson testade ju JTCC och fick mersmak för detta varför han skall dubbla med att köra alla resterande tävlingar både i Formula Basic och JTCC. Ida Granegärd har meddelat att hon kommer att göra samma sak. Båda kör sin nästa deltävling i JTCC redan till helgen på Jyllandsringen i Danmark.

Formula Basic har sin nästa tävling vid NM-finalen på Rudskogen om en månad.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram