Tommy Östgaard bromsar sig förbi Robert Svensson på väg mot ännu en seger.

Det börjar närma sig slutet av den längsta säsongen någonsin i Formula Basic. Årets åttonde deltävling av tio kördes på Falkenbergs snabba racerbana tillsammans med SSK-serien. Tommy Östgaard startade första racet från pole. Han utmanades direkt av Robert Svensson och de turades om i ledningen. Östgaard var starkast till sist och vann racet med 0.2 sekunder före Svensson. Oskar Krüger kom trea. Svensson satte snabbaste tid och fick starta först i andra. Det var dock Östgaard som tog kommandot direkt. Svensson blev utmanad av Darbom, som tog sig upp på andraplatsen, men Svensson kontrade snart. Han blev dock inte av med Darbom och deras kamp gjorde att Östgaard fick en lugn resa mot mål. Ida Granegärd blandade sig också i kampen och andraplatsen. Svensson såg ut att ha andraplatsen som i en liten ask, men plötsligt började motorn misstända på sista varvet. Han kämpade så gott han kunde, men motorn lät bara värre och värre. Både Granegärd och Darbom lyckades köra om de sista metrarna före mål. Granegärd tog därmed sin andra andraplats i år. Svensson rullade över mållinjen som fyra. 

Östgaard och Henrik Furuseth har tagit de flesta segrarna i år, men Furuseth har tyvärr missat flera race. Detta gör att Östgaard har tagit kommandot både i SSK-serien och i Factor-X Cupen, men i Norgescupen ligger de lika. Nu väntar två otroligt spännande racehelger. Nästa tävling körs på Vålerbanen i början av september. Den är final för Norgescupen. Den som vinner det andra racet där blir dessutom Norgesmästare. Då det avgörs i bara ett enda race har det ryktats om att det kommer ett flertal förare och gör comeback för att ta chansen att bli mästare. Säsongen avslutas med SSK-finalen på Kinnekulle Ring helgen efter Våler.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram