Den norska racerbanan Rudskogen har funnits sedan 1990, men i år har man byggt om banan fullständigt och man siktar högt mot internationell standard. I helgen kunde man för första gången köra tävling på den nya banan som är 3.2 km lång. Formula Basic var en av sex klasser som tävlade. Efter ett regnigt kval stod Henrik Furuseth i pole före Robert Svensson och Joakim Rognlien.

Tommy Östgaard fick på en riktig kanonstart från femte startrutan och tog ledningen! Efter fyra varv kunde Furuseth bromsa sig förbi och gå mot seger före Östgaard och Svensson, som satte snabbaste varv och därmed nytt banrekord för den nya banan! I andra racet tog Furuseth starten, men han jagades hårt av Svensson och Östgaard. Svensson tog sig förbi, men Furuseth kontrade på sista varvet och vann med en knapp halvsekund. Svensson putsade sitt eget banrekord som lyder: 1:35.535. Nästa race för Formula Basic körs redan nu till helgen på Kinnekulle Ring tillsammans med SSK.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram