Det var en kort och intensiv racehelg på Kinnekulle Ring då SSK-serien körde både kval och två race på samma dag. Robert Svensson tog pole före Tommy Östgaard och Joakim Rognlien. Startsnabbe Östgaard tog starten, men han jagades hårt av Svensson. Det skiljde aldrig mer än en billängd och i mål var skillnaden bara 16 hundradelar! Ida Granegärd fick äntligen sitt genombrott. Hon startade sexa och körde upp till tredjeplats och satte snabbaste tid som var nytt banrekord!

Granegärd startade först i andra racet, men Svensson och Östgaard tog sig snart förbi och fortsatte sin duell. Granegärd låg hela tiden en billängd bakom och avvaktade. Svensson pressade Östgaard över mållinjen och nu blev segermarginalen bara 99 tusendelar! Granegärd tog en ny tredjeplats. Svensson återtog banrekordet från Granegärd. Veckans kämpe var Oskar Krüger som kraschade sin bil förra helgen på Rudskogen, men som fick tag i en annan bil som de fick i ordning till den här tävlingen. Tyvärr blev det en ny krasch och mera arbete väntar i garaget innan årets största tävling som är Raceweek på Kinnekulle Ring, sista helgen i juli där närmare 200 bilar kommer att delta.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram