Seier til Henrik Furuseth i Grand Prix of Baltimore

Årets største løp i antall tilskuere ble i helgen arrangert i Baltimore, Maryland, USA. Henrik vant Race 1 i den amerikanske formelbilserien USF2000, mens han i Race 2 endte på 10. plass etter en uheldig krasj.

Henrik Furuseth har i helgen kjørt runde nr. 11 og 12 i det amerikanske formelbilmesterskapet USF2000. Løpene ble kjørt i bygatene i Baltimore som for anledningen var omgjort til racerbane. Både IndyCar Series og American Le Mans Series kjørte i samme arrangement, og det tiltrakk ca 150.000 tilskuere.

På fredagen skulle det kjøres kvalifisering, men grunnet store forsinkelser med omgjøring av banen ble det ikke noe kvalifisering. Reglene sier at hvis en kvalifisering ikke blir kjørt, blir startoppstillingen satt opp etter poengstillingen sammenlagt i mesterskapet.

Henrik lå på andre plass før dette løpet, dermed startet han i andre startspor i løpet bak sammenlagtleder RC Enerson. Henrik hadde en knallstart på løpet og kjørte rett opp i ledelse. Han fikk raskt en luke til de andre konkurrentene og klarte å holde denne helt til mål. Dermed kunne Henrik juble for sin 5. seier i sesongen.

Henrik hadde raskeste rundetid (og ny banerekord) i Race 1 som gjorde at han startet i Pole Position i Race 2. Henrik hadde nok en god start og beholdt ledelsen. Banen var veldig smal og betongvegger på begge sider gjorde det ekstra vanskelig. Nesten halvveis i løpet hadde Henrik fortsatt ledelsen, men amerikaneren Mark Eaton lå ikke langt bak. I et av de trangeste partiene kom Henrik borti betongveggen på innsiden av banen, slik at bilen ble slengt over og venstre bakhjul traff veggen på utsiden. Han kom seg videre, men med redusert fart og ble innhentet bakfra. Neste runde ble han påkjørt og snurret, og måtte inn i pit-lane for å reparere bilen. Teamet fikk sjekket bilen og reparert skadene, og Henrik kunne kjøre videre og fullføre løpet. Han endte til slutt på en 10. plass i løpet.

- Race 1 var fantastisk. Banen var veldig spesiell og fysisk krevende, noe som gjorde den ekstra morsom å kjøre på. Bilen var helt utrolig bra. Jeg vil takke teamet mitt Cape Motorsports with Wayne Taylor Racing for dette. De gjorde en fantastisk jobb med oppsettet på bilen hele helgen, og de har gjort en fantastisk jobb hele sesongen, sa Henrik på pressekonferansen etter løpet.

Poengstillingen etter helgen viser 7 poeng mellom lederen RC Enerson og Henrik. Det gjenstår kun to løp i sesongen, og begge løpene kjøres på Virginia International Raceway helgen 14. og 15. september. Hvem som vinner mesterskapet avgjøres der, og før de to siste løpene kan hele tre førere vinne mesterskapet.

Tommy Østgaard klar for Formula BMW

Tommy Østgaard fra KNA Varna skal kjøre nok et løp i England. Etter noen hektiske dager ble det klart at nordmannen skal kjøre Formula BMW på Silverstone GP førstkommende helg i JK Racing Asia Series, mot førere fra hele verden.

Etter å ha vist glimrende kjøring på de to foregående testene i England i Formula Renault, hvor han blant annet matchet tidene til leder av Formula Renault BARC serien, Scott Malvern, har det åpnet seg nye dører. SWB Motorsport og Ekspert Maskinutleie gir han en mulighet til å få mer erfaring og vise hva han er god for i Formula BMW, før det viktige løpet i BARC serien i begynnelsen av Oktober.

Gir verdifull trening
«Dette er en utrolig god mulighet. Jeg er kjempe takknemlig for at teamet har fått sammen dette, med stor støtte fra Ekspert Maskinutleie. Tilbudet kom sent, og jeg er derfor veldig glad for at vi klarte å få det til på så kort tid. Det blir mye verdifull kjøring, som blir veldig viktig med tanke på løpet i Oktober», forteller Tommy spent.

En hektisk periode
Tommy reiser Torsdag til England hvor kvalifisering og trening venter på Fredag, mens det er ett løp på Lørdag, og ett på Søndag. Deretter venter NM-finalen på Rudskogen i Formula Basic direkte helgen etter. Det blir så to ukers opphold før han vender tilbake til England igjen for å kjøre Formula Renault 2.0 BARC på Silverstone. Det blir med andre ord mye kjøring for unggutten fremover.

Falco Wauer har vunnit igen i Formel 4 -serien som han kör i England.

Alla dessa tre förare kämpade om pallplatserna i Formula Basic i fjol. Formula Basicklassen är en mycket bra skola och det är fler som gjort bra ifrån sig i andra serier. Stein Frederic Akre leder NTCC. Elling Sebastian Aarvik är med och slåss om topplaceringar i Seven Racing. Robert Helling vann Radical i Sverige i fjol och allt talar för att Simon Hultén vinner i år. Två av årets race har vunnits av Jesper Westerholm. André Andersson är har tagit tre femteplatser i STCC´s privatförarcup. Ja, detta var bara några exempel på framgångsrika förare som har börjat med Formula Basic!

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram