André Andersson från Osby kommer att köra en Opel Astra i samarbete med Memphis Racing i STCC. André, som kör för Hyllinge MS, blir med sina 19 år den yngste föraren i årets STCC. 2009 blev han mästare i Formula Basic och året därpå, som 17-åring gjorde han debut i Camaro Cup där han körde i en säsong – nu är André Andersson redo för större uppgifter.

– Jag har inte riktigt fattat ännu att jag ska köra i STCC,  säger André Andersson. Det här blir det största hittills i min karriär. Jag vill framförallt rikta ett stort tack till mina sponsorer som gör den här satsningen möjlig. Ett stort tack även till Memphis Racing som ställer upp på ett jättebra sätt.

Bilen som André kommer att köra är en Opel Astra vilket också innebär att Opel blir det åttonde bilmärket som är representerat i årets startfält i STCC. I första hand är det i Semcon Cup, som är ett mästerskap i mästerskapet för mindre erfarna förare och team, som André kommer att utmana.

– Det är en snabb bil som kommer ge mig möjlighet att vara med och fajtas, säger André. Jag siktar på att hänga med i toppen av Semcon Cup och även kunna ta några poäng i huvudklassen med Rickard Rydell och de andra toppförarna.

Memphis Racing, som hör till ett av toppteamen i Camaro Cup, har sedan starten 2010 stadigt utvecklat sin verksamhet till att omfatta allt fler bilar. I år hör man till favoriterna i Camaro Cup med toppförare som Sebastian Hohenthal och danske Dennis Lind i teamet.

– Det ska bli väldigt roligt och intressant att få hjälpa André med den här satsningen, säger Berggren. För oss är detta en möjlighet att bygga erfarenhet och kompetens inför framtida satsningar med STCC som plattform. André är en mycket lovande förare och vi se fram emot årets säsong.

André Andersson är den femtonde föraren som är klar för STCC 2012.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram