Precis innan säsongstart kom beskedet att SM för Formel Renault har ställts in... Den enda formelklassen som återstår då är Formula Basic (förutom de historiska racingklasserna förståss.) Formula Basic går in på sin sjätte säsong i Norge och i år ingår den som en ordinarie klass i SSK-serien.

Det kommer att köras mästerskap både i Norge, Sverige och en gemensam cup. Tävlingsprogrammet blir därmed lika omfattande som STCC med hela nio tävlingshelger. Det är en billig klass att köra och det brukar vara jämna och hårda fighter i racen. För de flesta förarna är detta bara en klass på väg mot större uppgifter, varför omsättningen av förare har varit stor. Vi hittar förare i t ex Camaro Cup och Radical som har sina rötter i Formula Basic.

En handfull svenska kartungdomar har gett sig in i klassen i år och första tillfället att köra blir på SSK´s testhelg på Kinnekulle Ring kommande helg. Tävlingssäsongen drar igång i och med SSK-premiären på Kinnekulle sista helgen i april.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram