Äntligen höll det hela vägen för Robert Svensson

Robert Svensson blommade ut som förare Formula Basic i fjol. Han var på pallen i princip alla race, men han var den ständige tvåan bakom antingen Henrik Furuseth eller Tommy Östgaard. Årets första tävling på Vålerbanan var ett liknande scenario, som vi vant oss att se i Formula Basic. Mycket slipstreaming med många omkörningar och Östgaard som segrare före Svensson när tävlingen var över. Andra racet började på samma vis. Östgaard och Svensson turades om att vara i ledningen. Svensson ledde på sista varvet, men Östgaard kom som vanligt och skulle sätta in stöten precis i rätt ögonblick, när de gick in i första kurvan för sista gången. Men den här gången hade Svensson bestämt sig. Han gav sig inte utan gick jämsides med Östgaard genom två kurvor där han fick övertaget och han gick segrande ur striden för första gången!

Ida Granegärd kom trea i första racet och Joakim Trinerud Rognlien kom trea i andra. Racing Star Challenge-vinnaren Robin Friskopps imponerade stort med att komma fyra i båda racen. Han var inte alls långt ifrån pallen och han var själv väldigt glad. Det var nog ingen som kunde tro att han tills för bara ett par veckor sedan aldrig suttit i en racerbil förut. Han laddade friskt och han lovade redan nu att han siktar på pallen i nästa race på Falkenberg!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram