Henrik Furuseth er utfordrer i den amerikanske formelbilserien USF2000.

Forrige helg ble åpningsrunden i IndyCar serien kjørt i gatene i byen St.Petersburg i Florida, som for anledningen var gjort om til racerbane. I samme arrangement ble også 3. og 4. runde i formelbilserien USF2000 kjørt. I denne serien kjører nordmannen Henrik Furuseth, som helgen før hadde vunnet den 2. runden i serien som gikk på Sebring International Raceway, også den i Florida.

Racing i bygater, med hastigheter over 200 km/t helt inntil de provisoriske betongveggene som utgjør banekanten, var nok en gang noe helt nytt for 15-åringen fra Norge.

Dette skulle ikke by på noen problemer for Henrik og under kvalifiseringen beviste han at han har til hensikt å utfordre toppførere i sin klasse og kjørte inn til 3. beste tid.

Etter en knallstart i selve løpet kjørte han seg opp en plass og tok 2.plassen i det første av de to racene, og gikk dermed opp i ledelse i selve mesterskapet USF2000 National Class.

Dagen etter gikk det andre løpet, altså den 4. runden i mesterskapet. Henrik fikk nok en gang en knallstart og gikk opp i ledelsen. Etter 3 runder hadde han en god ledelse, men så fikk han dessverre problemer med girkassen på bilen, og tapte tid på hver av de 21 rundene som skulle kjøres. Han ble derfor etter hvert forbikjørt av flere konkurrenter, men berget likevel en 8. plass i mål.

-”Tekniske problemer er noe man må regne med i blant i motorsport. Det var litt surt ettersom jeg ledet, men jeg har hatt en utrolig start på min satsing i USA, så jeg er kjempefornøyd”, sier Henrik. I mesterskapet ligger han nå på en delt 3. plass.

-” Henrik gjorde en fantastisk prestasjon i St. Petersburg, og han er definitivt en stjerne for fremtiden. Vi er veldig glad for å ha han med på vårt team”, sier teamsjef Dominic Cape i Cape Motorsports With Wayne Taylor Racing i en pressemelding.

Ungdomsskoleeleven er nå tilbake i Norge, og neste tur over dammen er tidlig i mai måned da han skal kjøre en test på Mid-Ohio Sports Car Course der han senere skal kjøre neste runde i mesterskapet.