Racingentusiasten Bård Bergsjö, som driver racingklassen Formula Basic, startade en talangjakt i fjol som han kallade Racing Star Challenge. Efter en serie utslagstävlingar i hyrkart i vinter korades så segraren under påskhelgen. Det blev Robin Friskopps från Tjörn. Robin är helt färsk inom motorsportens värld, han hade endast kört hyrkart fyra gånger i sitt liv innan han deltog i talangjakten. Däremot är han en fena på simulatorer. Han har kört tusentals timmar med sin racesimulator och han har även vunnit flera tävlingar, både i Sverige och Internationellt. Det var genom dessa tävlingar han kom i kontakt med Tommy Östgaard, som vann Formula Basic-serien i fjol. För Robin innebär segern att han får en fri styrning i Formula Basic i år. Han blir så att säga seriens ende fabriksförare, då han tävlar direkt under Bergsjös ledning.

Pontus Robertsson från Karlskoga var också med i Racing Star Challenge. Han gick till finalen, men föll på mållinjen. Han blev dock så biten av idén med racing att han nu satsar på egen hand i Formula Basic. Både Pontus och Robin samt ytterligare tre förare gick licenskurs på Kinnekulle Ring i helgen och fick många värdefulla varv på banan. Om en knapp månad drar årets säsong igång med start på Vålerbanen i Norge.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram