2:a NM-runden i racing på RudskogenVid årets andra NM-runde i Racing på Rudskogen kördes även första halvan av den Nordiska Cupen för GT-bilar. Ett antal danskar var på plats och sammanlagt var det över 70 GT-bilar och över 150 bilar totalt! I det största heatet var det 35 bilar till start. Det var det maffigaste startfältet som någonsin skådats på nya Rudskogenbanan!

I Formula Basic tog Joakim Trinerud Rognlien pole och han vann första racet. Mads Siljehaug hade en tuff helg. Han fick bromsproblem och startade sist, men han körde upp sig till andraplats. Sedan kom bromsproblemen tillbaka och han föll tillbaka till en slutlig femteplats. Karl Ero tog andraplatsen och Aleksander Istad kom trea. I det andra racet turades Siljehaug och Rognlien om att vara i ledning och Siljehaug var först över mållinjen. Vid den tekniska efterkontrollen visade det sig dock att hans bil vägde 2 kg för lite, varför han diskades. Rognlien blev därför segrare igen före Istad och Theodor Olsen.

Amanda Hansson fick en ordentlig åktur när hon krokade ihop med Charbel Jomha, men hon kunde fortsätta racet. - Det var helt ok, plötsligt såg jag bara himlen, men det var bara att fortsätta gasa, sa Hansson.

Redan till helgen kör alla historiska bilar Velodromloppet i Karlskoga och sista helgen i juli kör GT, Formula Basic och Seven Raceweek på Kinnekulle Ring. Finalen för den Nordiska Cupen i GT körs på Jyllandsringen i slutet av augusti.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

 

 

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram