SSK-Premiär på Kinnekulle Ring. Soligt med kall vind.
Det har lossnat ordentligt för Tommy Östgaard i år i Formula Basic

Racerbanan Rudskogen har fått en ordentlig uppdatering. Den första juli är det meningen att banan skall vara klar för nypremiär, men det jobbas dag och natt in i det sista för att få den körklar. Många tvivlande röster har hörts under våren, men nu ser det ut att lyckas för norrmännen. De flesta norska klasser kommer att finnas på plats. Förutsättningarna är lika för alla då ingen har kunnat köra på den nya sträckningen ännu. Banan blir nästan dubbelt så lång och bjuder bl a på en spektakulär lång utförsbacke följt av en kraftig högersväng, där kommer agnarna att skiljas från vetet, tro mig!

Förarna i Formula Basic kommer säkerligen bjuda på hårda jämna race med många omkörningar. Det är så vi har lärt oss att det skall se ut när de kör. Henrik Furuseth, Falco Wauer och Tommy Östgaard har tagit segrarna hittills i år, men största utropstecknet är Ida Granegärd. Hon har inte visat sig så mycket i resultatlistorna ännu men oj om hon bjuder på frän körning på banan!

Juli månad blir tuff för Formula Basic-förarna med tre racehelger. Totalt kommer de att köra tio racehelger i år och det är med andra ord en av de absolut tuffaste mästerskapen i Norden!

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

PS. För min del persoligen känns det extra kul med nyinvigningen av Rudskogen då jag var med på originalinvigningen den 20:e maj 1990, en av mina allra första racertävlingar någonsin! Ds

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram