Racingentusiasten Bård Bergsjö, mannen som lanserade Formula Basic i Norge och Sverige, är på gång med ett nytt racingkoncept. Han kallar det Racing Star Challenge och det går i korthet ut på att man för en billig peng får chansen att pröva sin racingtalang och de som är duktiga går vidare i en stege som kan leda hur långt som helst. - Min dröm är att vaska fram en talang som går hela vägen till världseliten, men tyvärr är det allt som oftast bristen på pengar som krossar många racingdrömmar. Min idé är att man hjälps åt att få fram en talang och jag har utarbetat en plan för detta, säger Bergsjö.

Första steget mot framtiden tas i Karlskoga den 20:e augusti (www.racingstar.no). På Gelleråsbanan skall den första testkörningen köras med gokartar i samarbete med Lennart Bohlin, som har jobbat med förarutveckling i 20 års tid. Bohlin själv blev Världsmästare i Superkart 1994 så han vet verkligen vad som krävs för att nå toppen. Lennart Bohlin är även teamchef för BS Motorsport. 2009 och 2010 vann de både SM och NEZ i Formel Renault. Deras förare gör nu karriär ute i Europa.

Första körningen i Racing Star Challenge kostar SEK 1000 och de bästa förarna går vidare till en ny omgång med gokart. Efter en final kommer de bästa erbjudas en licenskurs där man tar kartinglicens. De bästa på kursen får gå nästa kurs som ger en formelbilslicens. Efter den får minst en förare gå vidare till en säsong i Formula Basic (www.formulabasic.com) där Racing Star Challenge står för bil, däck, anmälningsavgifter, mekaniker, förarcoach osv. Efter säsongen 2012 får den bästa föraren i Formula Basic från Norge och den bästa från Sverige åka till England och träffa och testköra med ett professionellt team i Formel Renault eller liknande.

Intresset för racing har ökat markant både i Sverige och Norge på senare år. På sjuttiotalet var formelbilsracingen stor med våra stjärnor i Formel 1 med Ronnie Peterson i spetsen. I dag är det annorlunda. Den enda formelbilsklassen som körs i Sverige og Norge 2011 är Formula Basic som körs både med SSK-serien i Sverige och med Norska mästerskapen. I år har de det mest omfattande racingprogrammet med hela 19 race under säsongen! Det ger oerhört mycket värdefull träning och det gör förarna rustade mot kommande uppgifter i framtiden.

 http://www.facebook.com/pages/Racing-Star-Challenge/258909337458679?sk=wall

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram