Racingklassen Formula Basic har gjort sig känd för sin täta och spännande racing. Frågan är om inte helgens race på Falkenbergs snabba bana var de jämnaste och mest ovissa racen någonsin!

Helgen inleddes med att Robert Svensson tog pole före Tommy Östgaard. Båda körde under varvrekordet i kvalet, vilket bådade för spännande race och nog blev det så. Tommy & Robert har fightats många gånger tidigare, men den här gången fick de sällskap av Ida Granegärd som definitivt visade att hon ville vara med i matchen om segrarna framöver. Alla tre turades om att inneha ledningen, inte sällan byttes ledarpositionen ett par tre gånger per varv på Falkenbergs korta men ack så snabba bana. Svensson gick segrande ur matchen med en tiondel tillgodo till Östgaard. Granegärd kom trea, men satte snabbaste tid. Nytt banrekord och pole till race 2!

Granegärd tog starten, men sedan var karusellen i gång. Topptrion bytte platser i täten så det stod härliga till. Speakern skrek sig hes av upphetsning och det var omöjligt att gissa hur det skulle sluta. Svensson såg ut att gå mot en dubbelseger, men Östgaard lyckades pressa sig förbi på mållinjen tätt följd av Svensson och Granegärd. Alla tre gick i mål inom 0.3 sekunder! Svensson slog det gamla banrekordet med mer än en halv sekund!

Racing Star Challengevinnaren och nykomlingen Robin Friskopps gjorde ånyo en mycket godkänd insats med en 4:e och en 5:e plats i helgen. Nu blir det tre veckors uppehåll innan nästa tävling på Rudskogen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram