Robin Friskopps

Till helgen startar årets säsong för Racing NM med race på Vålerbanen. När detta skrivs är redan drygt 100 förare anmälda, men det droppar fortfarande in anmälningar. Inbjudan till årets första tävling kom lite sent, varför allt händer på en gång nu. Förhoppningsvis är förarna och bilarna redo!

Vi kommer att få se stora startfält i de flesta klasserna och även en del debutanter. Vi kommer att få se en ny klass i Norge i år, men de är bara gästklass vid första tävlingen. Det är NTCC som är som Camaro Cup i Sverige, med den skillnaden att man i Norge öppnar upp för fler karossalternativ, ungefär som TTA i Sverige.

Bård Bergsjö drev en talangjakt under hösten kallad Racing Star Challenge där olicensierade förare, mest ungdomar, körde utslagningsrace i hyrkart. Under påskhelgen kördes en Grand Finale där en segrare korades. Det blev Robin Friskopps från Tjörn. Han har i princip ingen erfarenhet alls av motorsport, mer än några få körningar i just hyrkart, men han är däremot duktig på spelsimulatorer. Det skall bli intressant att se vad en nykomling som Robin kan hitta på under säsongen. Segern i RSC innebar att han får en fri styrning i en Formula Basic i Bergsjös fabriksstall.

Till premiären väntas åtta förare köra Formula Basic. Fältet innehåller bland annat två nykomlingar och två som gör comeback. Förutom Friskopps gör Karl Ero sin första tävling någonsin. Karl köpte en bil i höstas och hann köra en testdag och sedan åkte de hem och plockade isär bilen i molekyler för att gå igenom allt. Till sin hjälp hade de den mycket välkände mekanikern och tidigare F3-föraren Håkan Olausson, vilket borgar för att alla skruvar kommer att sitta där de skall! De som gör comeback är Mathias Hansen, som haft ett sabbatsår och varit mekaniker åt förre Basic-föraren Stein Frederic Akre, som numer kör Camaro Cup. Vi får även se Aleksander Istad göra comeback. Det är meningen att fler förare kommer att ansluta under säsongen. Det verkar alltså som om intresset för Formula Basic är på uppgång i år!

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram