I fjol kämpade Henrik Furuseth med Tommy Östgaard och Robert Svensson om segrarna i Formula Basic, nu har han kört sina första race i USA. Det första racet slutade han fyra med bästa rundetid, i andra slog han till och vann! Läs hela pressklippet nedan:

Sebring, Florida, USA - 17.03.12

Suksess for Henrik Furuseth i USA debuten.

Henrik Furuseth debuterte i helgen i den amerikanske formelbilserien USF2000 National Class på legendariske Sebring International Raceway i Florida, der de to første rundene i mesterskapet skulle avgjøres. Løpene ble kjørt i sammenheng med åpningsrunden i FIA World Endurance Championschip.

På treningen før løpet var det tydelig at den unge nordmannen fort fant seg til rette i den nye bilen og på banen som han aldri tidligere hadde kjørt på. Banen er 6 km lang og veldig rask og krevende med ujevn betong- og asfaltunderlag. Med sin Formula E bil hadde Henrik gjennomsnittshastighet på hele 165 km/t rundt banen.

-” Det er masse nytt for meg, og mest utfordrende er at jeg må bremse og gire ned på en annen måte enn jeg er vant til på grunn av vingene på bilen og de høye hastighetene”.

Henriks team, Cape Motorsport with Waye Taylor Racing, er svært profesjonelle, og etter hver kjøring tar han en nøye gjennomgang med sin tekniker og coach. I tillegg har han fått mye hjelp av Anders Krohn, noe Henrik setter veldig stor pris på og som har vært svært nyttig for han.

Kvalifiseringen til det første løpet gikk veldig bra, og han satte 6. beste rundetid i sin klasse og fikk dermed 6. startspor. Løpet som gikk i 30 graders varme ble dessverre preget av en del avkjøringer slik at store deler av løpet gikk etter Pacecar. På de få rundene med klar bane klarte likevel Henrik å kjøre seg opp et par plasser og kjørte i mål på en gledelig 4. plass i sitt aller første løp i USA. Det som for øvrig var enda mer gledelig var at han satte løpets raskeste rundetid i sin klasse.  Dermed var han kvalifisert for første startspor i mesterskapets andre runde som skulle gå dagen etter.

Da starten gikk i det andre løpet, var det den 15 år gamle nordmannen som kom først ut av den første svingen, men det ble en spennende fight med den to ganger tidligere mesteren, Mark Eaton, som også hadde vunnet det første løpet. De to kjørte forbi hverandre flere ganger, men det var til slutt Henrik som passerte mållinjen først foran titusener av tilskuere.

-” Min største opplevelse noen gang”, var Henrik sin kommentar etter at premieseremoni og pressekonferansen var over.

Neste helg den 24. og 25. mars kjøres runde 3 og 4 i mesterskapet. Dette er gateløpet ”Honda Grand Prix of St. Petersburg” der de skal kjøre i forbindelse med den første runden i årets IndyCar serie.  Det ventes over 150.000 tilskuere. Gateløp blir enda en ny opplevelse for ungdomsskoleeleven fra Norge.