Tommy Østgaard debuterte i Formula BMW på Silverstone i helgen, i sin første internasjonale løps-helg. Etter en tøff kvalifisering endte han til slutt på en 5. og 7. plass i løpene i den asiatiske serien, JK Racing Asia Series.

Etter å ha måttet stått over den første treningen grunnet noen små problemer med påmeldingen Fredag, ble det fort en bratt lærekurve for Tommy. Med kun i underkant av én time i bilen før kvalifiseringen ble han til slutt startende som nr. 8 i begge løpene.

God start
I det første løpet fikk Tommy en god start, og kjørte seg opp flere plasser. Med 5 runder igjen var "the flying Norwegian" oppe å kjempet om en pallplass. Rundt seg hadde han noen av Asias største talenter, som har vunnet flere serier internasjonalt. En av dem, mesterskaps-lederen Nabil Jeffri, er verdens yngste som har testet F1.
"Teamet gjorde en god jobb med bilen til det første løpet. Teamet har ikke erfaring med disse dekkene, ettersom de bruker andre dekk i denne serien enn i de gjør i den engelske Formula BMW-serien. Vi slet dermed generelt litt med å komme helt på høyde med Asiaterne, så det var veldig morro å være med å kjempe om en topp-plassering i det første løpet." forteller Tommy, som til slutt endte på en 6. plass etter å ha fått små problemer på slutten av løpet.

I det andre løpet ble det store luker før Tommy klarte å komme seg oppover i feltet, og han endte til slutt på en 7. plass, uten mulighet til å tukte guttene fra Asia. "Dette har vært en stor opplevelse, og har gitt meg mye nyttig erfaring frem mot løpet i Formula Renault i Oktober, noe som var målet for denne helgen. Jeg har fått nyttig løps-trening, og er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten."

Satser på NM-gull
Førstkommende helg kan du se Tommy i aksjon i NM i Formula Basic på Rudskogen, hvor Tommy håper å kunne ta sitt første NM-gull. "Jeg har hatt uflaks i NM i fire år på rad nå, og er klar for å gi absolutt alt for å sikre meg seieren til helgen. Vi har en ny girkasse fra det forrige løpet på Våler som skal passe bedre til denne banen, så nå gir vi full gass for seier.", forteller en optimistisk Østgaard.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram