Tommy Östgaard vann andra racet före Ida Granegärd och Joakim Rognlien.

Årets Formula Basic serie har nått halvtid när det var dags för stortävlingen Raceweek på Kinnekulle Ring. Det är SSK-seriens största tävling varje år med många gästklasser och närmare 200 bilar till start. Formula Basic utmärkte sig som vanligt med otroligt sevärda fighter. Henrik Furuseth tog pole före Robert Svensson och Tommy Östgaard, det är dessa tre som har dominerat i serien i år. Furuseth tog starten, men han hade Svensson och Östgaard hängande i hasorna. Svensson övertog ledningen redan på andra varvet. Furuseth återtog ledningen på varv tre och så höll det på fram och tillbaka mellan Svensson och Furuseth. Östgaard låg hela tiden och avvaktade på tredjeplatsen, men fick aldrig slagläge. Furuseth vann före Svensson och Östgaard. - Jag brukar vara snabb i starten, men sedan förlora på slutet så den här gången hade vi ställt in bilen så att den skulle vara bäst i slutet av racet. Taktiken lyckades nästan, men vi började spurten för sent så det räckte inte ända fram, sa Östgaard.

I andra racet tog Furuseth ledningen före Svensson och Östgaard. Efter halva racet fick Oskar Krüger ett ordentligt släpp under bron och han sladdade runt på banan. Ida Granegärd bromsade allt hon kunde för att undvika honom, men hon körde över ett hjul för Krüger som blev stående. I klungan bakom bromsade Joakim Rognlien allt han kunde och Jesper Zackrisson såg inte situationen så han klättrade över Rognlien och flög av banan. Säkerhetsbilen kallades ut och de skadade bilarna fördes i säkerhet. Östgaard övertog ledningen efter omstarten. Furuseth fick problem och föll bakåt i fältet. Svensson fick punktering och bröt på sista varvet. Ida Granegärd tog andraplatsen före Rognlien! Om knappt två veckor är det race igen på nya Rudskogenbanan.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram