Racing NM bjöd in till Asfalt Supercars på Rudskogen med focus på sportbilar och andra fartvidunder. Det kom två utländska klasser av rang; Danish Supertourisme Turbo från Danmark och V8 Thunder Cars från Sverige.

Formula Basic bjöd som vanligt på spännande race. Den här helgen var det en tvekamp mellan Lars Solheim och Edward Sander Woldseth. I kvalet tog Solheim pole med 0.2 sekunder före Woldseth. Den stora överraskningen var att på tredje tid fanns Asle Rugland Skjörestad i sin första tävling i bilen! Solheim vann första racet med 0.2 sekunder före Woldseth. Marius Winås kom trea, men han var distanserad med nästan 30 sekunder! Det blev samma pall även i andra racet, men då var segermarginalen endast 0.068 mellan Solheim och Woldseth!

Espen Tomten Östli var dagens otursgubbe. Första heatet blev tidigarelagt jämfört med tidsschemat och Espen missade helt enkelt starten! När han väl kom ut på banan fick han bara vara med de två sista varven...

Nästa tävling är den stora sommarfestivalen Raceweek på Kinnekulle i juli. Tävlingen arrangeras av SSK, som kör sina klasser i SSK-Serien. Det blir en lite annorlunda racehelg med god mat och underhållning på kvällarna.