Tommy Østgaard imponerte i sitt første løp i Formula Renault 2.0, i BARC serien på Silverstone i England. Det skilte ekstremt lite mellom alle førere, og Tommy var ikke langt bak de aller beste.
Det var to ekstremt tette kvalifiseringer, hvor det kun skilte ett sekund mellom første og 32. plass. Tommy endte til slutt på 15. plass, kun 0.5 sekunder bak vinneren, Seb Morris, i den første kvalifiseringen, mens han endte på en litt skuffende 22. plass i den andre kvalifiseringen. "Jeg er fornøyd med å være så nær teten allerede i mitt første løp i denne bilen. Nivået her er skyhøyt, med førere som har langt mer erfaring enn meg. Noen er inne i sin tredje sesong i denne serien, så å henge så bra med allerede lover veldig bra for løpene, og for fremtiden", forteller Østgaard.

Det første løpet, på 18 runder, gikk problemfritt for han, som etter mange tette figther til slutt endte der han startet, på en 15. plass. GP3 fører, Alice Powell, var en av flere som lot seg imponere av 19-åringen fra Norge. "Tommy gjorde det helt fantastisk denne helgen! Vi er alle veldig, veldig imponerte!", kommenterer hun.

Det andre løpet ble dessverre raskt over for Tommy sin del, etter at han ble påkjørt allerede på den første runden. Tommy var på vei oppover feltet fra sin 22. startposisjon, før Libaneseren Shahan Sarkissian understyrte inn i bakenden hans, som sendte begge rett inn i dekkstablene. Begge kom heldigvis uskadet fra ulykken, og Shahan fikk en straff for påkjørslen. "Vi hadde gjort noen justeringer på bilen til dette løpet, og det føltes veldig bra på det lille jeg fikk kjørt. Jeg var virkelig på hugget i det andre løpet, men dessverre varte det ikke lenge. Men sånn er racing, og slikt skjer".
"Nå ser jeg fremover mot neste sesong. Vi er allerede godt i gang med arbeidet med å få på plass et budsjett for å kjøre en full sesong i BARC serien i 2013, og håper å kunne kjempe om en topp-plassering sammenlagt der", avslutter Tommy.
Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram