SSK-Serien firar 45 år i år och sommarens stora racingfestival Raceweek körs av tradition alltid sista helgen i juli på hemmabanan Kinnekulle Ring.

Under ett antal år har norska racingklasser varit ett påtagligt inslag vid dessa sommarfestivaler, men vid årets tävling blev det inte riktigt så… Det blev bara två klasser i år; Formula Basic och GT, där ingen av klasserna ingick i mästerskapet!

I Formula Basic kom nio norska förare till start. Edward Sander Woldseth är årets utropstecken. Han har utvecklats mycket sedan i fjol och han inledde helgen med att sätta den snabbaste tiden på kvalet. I starten tappade han dock ledningen direkt till Lars Solheim, men Woldseth kunde snart svara. Det var tätt i täten, men vi fick tyvärr inte se lika många omkörningar som vi har blivit bortskämda med i den här klassen. Woldseth fick en liten lucka till resten av fältet och ingen kunde sedan stoppa honom från att vinna första racet före Lars Solheim och Oliver Andersen.

Det kom en regnskur strax innan andra racet, vilket gjorde banan hal och sikten sämre. Förarna kämpade väl även i andra racet, som vanns av Andersen före Solheim och Woldseth.

Nu är det bara två veckor kvar till nästa tävling på Rudskogen. Då blir det fokus på historiska bilar, men alla de andra norska racingklasserna är också med.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram