Formula Basic körde tillsammans med Stockholms Sportvagnsklubb i Falkenberg. Elling Sebastian Aarvik är bara 13 år.

Han kör den finaste bilen i hela startfältet, en blodröd Ferrariliknande bil som även har ett klassiskt Ferrarinummer; 27. Elling tog pole i kvalet och han var snabbast iväg i starten, men det blev genast en kamp mellan honom, André Andersson och Marcus Larsson. Andersson var förbi, men snurrade av efter långa rakan. Fläktremmen brast och han tvingades bryta. Larsson och Aarvik fortsatte att byta positioner hela racet igenom, oftast ett par gånger varje varv. Till sist var det Larsson som drog det längsta strået och han vann sin första tävling i Formula Basic. Aarvik kom tvåa, endast 0.4 sekunder efter. På tredje plats kom Dag Wasmuth som tog sin första pallplats. Dagen till ära hade han stripat bilen med samma neongröna stripes som Brawn Racing i F1.

– Jag tänkte att de andra skulle se mig bättre i backspegeln när jag kommer och kör om, sa Wasmuth med ett skratt.

Aarvik satte snabbaste varv och startade i pole även i andra. Det blev samma scenario. Larsson och Aarvik byte ledarposition hela racet igenom. Andersson låg på tredjeplats och avvaktade bara någon meter bakom. Aarvik gjorde den sista viktiga omkörningen i sista kurvan där han gick upp i ledningen. Andersson, som avvaktat hela racet, hängde på. Aarvik fullbordade sin ”Fairytale” genom att vinna sin första tävling i Formula Basic före Andersson och Larsson. Glädjen gick inte att ta miste på. Han sträckte upp handen i vädret när han passerade mållinjen. Det var inte så många bilar med den här gången, men vilken föreställning de bjöd på! Det blir inte mycket vila för grabbarna, för redan till helgen körs nästa race på Rudskogen.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram