Vid årets första tävling i Formel Basic var det de lokala förmågorna som lyckades bäst. Anders Lindstad(1) var snabbast i kvalet och han startade första racet före Olav Opås(2) och Alexander Schjerpen. Alla tre tävlar för KNA Solör Motorsport.

Lindstad tog starten, men han utmanades ideligen av Opås och de växlade i ledning flera gånger. Lindstad lyckades ta segern med endast 0.6 sekunders marginal till Opås. Tommy Östgård körde in som trea. Fjolårsmästaren Thomas Guttormsen hade problem med oljeläckage i kvalet och i racet gick motorn sönder.

Opås satte snabbaste varv i första racet och fick således starta först i andra. Det blev en dramatisk start. Dag Wasmuth fick en flygtur och han landade ovanpå Alexander Schjerpen. Fler bilar blev inblandade. Loppet rödflaggades och fick startas om. Den ende som inte kom till omstarten var Thomas Benediktsen. Race två blev en repris av race ett med de två kombattanterna i täten, men den här gången var det Opås som var först över linjen före Lindstad. Segermarginalen var endast 0.3 sekunder. Det var lika hård kamp om tredjeplatsen. Christopher Seander(3) gick segrande ur den striden före Alexander Istad.

En av nykomlingarna i årets serie tål att uppmärksammas lite extra; Mathias Hansen(4) är bara 14 år och två månader. Han kör i Akres team från Trysil. Han slutade nia i båda racen.

Nästa race körs på Gelleråsbanan i Karlskoga ihop med SSK-serien den 6-7 juni.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram