Formula Basic var en av 15 klasser som körde stortävlingen Raceweek på Kinnekulle Ring. Tävlingen anordnades av Stockholms Sportvagnsklubb och närmare 180 bilar kom till start. Det var en folkfest i dagarna fyra. Torsdagens fria träningspass kördes i hällande regn.

Fredagen började på sämsta möjliga vis för NCT-teamet. En pallbock vek sig under bilen och teamchefen Henrik Persson fick ett ben i kläm. Han kördes till sjukhus för röntgen. Lyckligtvis kunde man konstatera att inget var brutet och han var snart tillbaka i depån igen. Efter två jämna kval stod Olav Opås i pole före Thomas Guttormsen. De första sex förarna var inom en sekund. I första racet blev det en hård kamp om placeringarna. Efter drygt halva racet spillde någon bil olja och ett flertal bilar kanade av vägen. Safetycar kallades ut, men alla bilar lyckades komma igång igen på egen hand. Vid omstarten höll Guttormsen och Opås fullt under bron, trots varning för att det fortfarande var halkigt på banan. De kanade i oljan och krokade ihop. Opås fick en flygtur ut på gräsmattan och tvingades bryta. Guttormsen körde i mål som segrare, men blev diskad i efterhand för att han hade kört för tufft vid omstarten. Alexander Istad vann därmed loppet knappt före André Andersson och Anders G Lindstad.

Opås startade först även i andra racet. Han ledde loppet från start till mål, men bakom honom var det återigen en stenhård kamp om platserna. Förarna växlade positioner hela tiden. I klungan ingick: André Andersson, Alexander Istad, Marcus Larsson, Anders G Lindstad, Christopher Seander och Alexander Schjerpen. Guttormsen fick starta sist efter sin diskning, men efter några få varv ingick även han i tätklungan. Det slutade med att Opås vann före Lindstad, Andersson, Schjerpen och Guttormsen.

Nästa race skulle ha körts redan till helgen på den nya banan på Fröya, men tyvärr är inte banan klar så tävlingen är inställd. Det blir istället långsemester för Formula Basic förarna som kör nästa race i Falkenberg sista helgen i augusti.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram