Anders G Lindstad (1) har kopplat greppet i årets Formula Basic-serie efter dubbelsegern på Gelleråsbanan i Karlskoga. I kvalet var det dock svenskt i topp då Christopher Seander(2) tog pole. I starten var det Lindstad och Olav Opås(3) som var snabbast och dessa två drog ifrån övriga fältet. Lindstad lyckades hålla undan för Opås som fyllde hans backspeglar hela racet igenom.

Han låg ett par meter bakom hela tiden. Segermarginalen blev 0.3 sekunder. Seander fick en lugn resa till tredjeplatsen. Han låg helt ensam racet igenom. Bakom honom var det hårdare. En klunga med 6-8 bilar kämpade hårt om platserna. Dag Wasmuth(4) är en av årets utropstecken. Han tillhörde bottenskiktet i fjol, men kvalade här in på femte plats och låg bra med i klungan tills han fick en punktering. Alexander Istad fick en dålig start, men körde förbi halva startfältet redan på första varvet. Han lyckades även ta sig igenom klungan och bärga fjärdeplatsen till sist.

Opås lämnade WO till andra racet då han skulle på konfirmation. Det var alltså upplagt för en enkel seger för Lindstad, men han fick hårt motstånd av Seander som till och med var uppe i ledning någon gång under racet. Lindstad var den starkare av de båda till sist och han kunde vinna med drygt fyra sekunder. Precis som i race 1 var det en hård fight en bit ned i fältet. De båda Team X3M-förarna Fredrik From och André Andersson(5) anförde klungan. Andersson fick kämpa några varv innan han tog sig förbi From, men sedan kunde han dra ifrån klungan och köra in på en säker tredjeplats. Istad lyckades återigen bli först i klungan och inkasserade sin andra raka fjärdeplats. – Jag tror Seander blir nästa stora svenska förare i Formula Basic. Han har utvecklats väldigt sedan i fjol. Istad måste bli bättre på att kvala. Han är duktig i racen och kan köra upp sig bra, men han måste starta längre fram om han skall vinna, sa Henrik Persson som är raceingenjör åt Lindstad och Istad. Nästa tävling körs på Kinnekulle Ring den23-26 juli.

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram