Norska mästerskapen i banracing avgjordes på Vålerbanen i helgen under ett strålande höstväder. De flesta klasser var inte avgjorda och det blev därför spännande race. Tyvärr inträffade även en ordentlig krasch, men ingen blev allvarligt skadad.

Solheim vann NM före Woldseth och Östli.

Formula Basic är en klass som har fått ett uppsving i år och till finalen kom 17 förare till start. Säsongen har dominerats av Lars Solheim och Edward Sander Woldseth, och finalhelgen var inget undantag. Woldseth startade från pole, men det var Solheim som tog hand om segern i första heatet före Woldseth och Espen Tomten Östli. Resultatet i första racet gav startordningen till andra racet där det skulle avgöras vem som skall bli vinna NM. Formula Basic har haft denna modellen i alla år att det bara är själva finalracet som avgör NM. Finalracet fick exakt samma prispall vilket innebar att Lars Solheim vann både Norgescupen och NM. Solheim har haft en fantastisk säsong med åtta segrar och två andraplatser! Woldseth tog två segrar och blev tvåa i båda mästerskapen. Årets nykomling var Daniel Kroken som slutade trea i Norgescupen. Totalt har 20 förare kört i klassen i år, vilket är det högsta antalet på många år!
Då var denna racingsäsongen slut och vi ser fram emot Bilsportgalan senare i vinter.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram