Runde 5 - Vålerbanen 3 september

Dag Wasmuth startet løpet på lørdagen i ledelsen med Vaa like bak seg. Etter litt knuffing etter bakre langslette endte Olav Vaa opp på andreplassen, med Emilie på en tredjeplass

Etter et par runder ledet Dag Wasmuth fortsatt med Olav hakk i hel. Emilie, Emil Gjerdrum og Martin Memo lå bak og hadde en fin fight om tredjeplassen.

Emilie mistet etterhvert snuta på bilen sin som ga Martin en mulighet til å kjøre forbi. Med 9 runder igjen er det nå Dag Wasmuth på førsteplass, Olav Vaa på andreplass, Emil Gjerdrum på tredjeplass, Martin Memo på fjerdeplass og Emilie Snoen på femteplass.

Emilie kjørte seg etterhvert opp igjen til en tredjeplass og fighten for førsteplassen mellom Wasmuth og Vaa ble mer og mer spennende.

I siste sving på siste runde kjørte Dag og Emilie i hverandre som ga Olav Vaa muligheten til å smette forbi og ta seieren i dette spennende løpet

Racing NM Vålerbanen
Racing NM Vålerbanen

NM Finale 4 september

Racing NM Vålerbanen

NM-Finalen startet med Olav Vaa på første, Dag Wasmuth på andre og Johhny Bitustøyl på tredje. Etter første runde hadde det allerede skjedd en del forbikjøringer og Emilie (som starter som nr 5) har begynt å klatre oppover.

Olav Vaa økte ledelsen ettersom runde gikk, med Gjerdrum på andreplass og Dag og Emilie i tett fight bak dette. Etter gjentatte forsøk på å komme forbi Wasmuth, endte Emilie dessverre opp med å spinne rundt.

Med 5 runder igjen har Gjerdrum tatt igjen Olav Vaa og smatt forbi etter bakre langstrekke. Olav svarte fort og tok seg på innsiden av Gjerdrum i siste sving. Det ble litt for tett og Gjerdrum og Vaa gikk begge i sandfella. Gjerdrum kom seg på banen igjen, mens Vaa ble stående fast i sanden.

Dag Wasmuth nøt godt av dette og ligger nå på en førsteplass med 3 runder igjen av løpet. Gjerdrum prøvde å ta igjen Wasmuth, men det rakk han ikke og Dag Wasmuth er Norgesmester i Formula Basic 2022!

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram