Nu är äntligen årets racingsäsong igång även för Formula Basic. Vid premiären på Vålerbanen mönstrade klassen 14 bilar, vilket känns väldigt gott inför säsongen! Edward Sander Woldseth tog pole före överraskningen Asle Rugland Skjørestad och Espen Tomten Østli. Woldseth tog starten och kunde direkt bygga upp en lucka till övriga fältet. Vi fick i stället se en härlig kamp om de resterande pallplatserna som höll publiken på tå i gammal härlig Basic-anda. Woldseth tog målflaggan som segrare sedan följde i tät följd: Östli, Marius Marius Winås och Skjörestad. Vi kan se fram emot ett nytt härligt race i morgon!

Pallen efter första racet med Edward Woldseth som vinnare. Pappa Tommy var stand in och selfiefotograf åt sonen Espen Tomten Östli som kom tvåa. Marius Winås kom trea.

Formula Basic bjöd ännu en gång på ett spännande race, även om det stod klart vem som skulle vinna på ett tidigt stadium. Edward Sander Woldsethtog som väntat starten och drog ifrån det övriga fältet, men resterande platser fick förarna kämpa om. Marius Winås lyckades rycka sig loss och ta hand om andraplatsen, men tredjeplatsen var det kamp om ända till mållinjen. Jim Rune Fuglstad lyckades ta tredjeplatsen till sist, tätt följd av Espen Tomten Østli. Nästa anhalt blir den klassiska Gelleråsbanan i Karlskoga. Det var ett antal år sedan Formula Basic kördes där. Det är nog bara Dag Wasmuth som har varit med så länge så att han har kört där?  

Prispallen efter andra racet med Edward Woldseth som vinnare före Marius Winås och Jim Rune Fuglstad.
Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram