Årets andra deltävling i Formula Basic kördes tillsammans med SSK på Kinnekulle Ring. Olav Opås körde det snabbaste varvet någonsin i kvalet med tiden: 57.734.

Elling Sebastian Aarvik hade otur då drivaxeln gick sönder redan på utvarvet så han fick starta sist i racet. I första racet tog som väntat Opås ledningen, men Aarvik jobbade sig snabbt upp genom fältet. Han kom ända till andra plats, men sedan var det stopp. Opås vann racet före Aarvik med 0.1 sekund! Henrik Furuseth är en av årets nya stjärnskott och han slutade på tredje plats. Andra racet blev en nagelbitare för föräldrar och mekaniker i depån. Opås och Aarvik turades om att ligga först och spänningen var stor. Aarvik ledde på sista varvet, men Opås gjorde en oväntat tidig attack redan mitt på rakan och lyckades ta sig för bi en sista gång strax innan bron. Aarvik försökte på alla sätt att svara och ut på målrakan gick han nästan upp jämsides, men Opås lyckades hålla undan och vann med en dryg tiondels sekund igen! Furuseth blev trea. Aarvik kunde i alla fall trösta sig med ett nytt banrekord med tiden: 58.063.

Opås har tagit tre segrar i år och leder mästerskapet. Nästa tävlings körs på Rudskogen den 19:e juni.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram