1Formula Basic höll upptaktsmöte i HQ i Vestby lördagen den 16:e februari. Ett 40-tal intresserade förare, föräldrar och mekaniker deltog i mötet där det mesta gicks igenom inför säsongen, som t ex kontaktpersoner och deras funktioner, tävlingskalendern och det tekniska reglementet. Det fanns en del nyheter i reglementet som har till uppgift att göra klassen ännu jämnare. Formula Basic är en klass där man skall lära sig att köra bil och då skall man inte behöva bekymra sig om hur man skall trimma motorer osv. Föraren skall bara koncentrera sig på sin egen körning samt inställning av bilen. Om alla strävar mot detta mål kommer klassen att bli en ännu bättre plantskola i framtiden.

Bård Bersjö och en simulator

Bård Bergsjö förevisade lokalerna. Ett stort rum kommer att inredas med simulatorer så att förarna kan öva sina färdigheter inför racingsäsongen. På lagret fanns ett flertal bilar som står klara för att hyras ut. Det var både Formula Basic, Formula Nordic samt några bilar för den nya klassen B-Zero Cup.

Säsongen startar på Rudskogen första helgen i maj, men det kommer att finnas möjlighet till testkörning innan dess. Vi återkommer med mer information om detta inom kort.

Här är ett dokument med mer information från mötet:

Viktig nyhet för säsongen är att alla som fyller i serieanmälan och lovar att de skall delta i samtliga tävlingar får en föraroverall som bonus. Läs och fyll i blanketterna nedan:

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram