John Graff kryper ur sin Formula Basic inlindad i kablar eftersom han var speaker live direkt från bilen!

Sommarens stora racingfestival Raceweek arrangerades som vanligt på Kinnekulle Ring av SSK. Formula Basic var ett av 11 heat som kördes under helgen. Helgen till ära provades ett helt nytt concept då speakern John Graff kommenterade racet live direkt från sittbrunnen i en Formula Basic! Det blev många sladdar som skulle på plats innanför hjälmen, men det fungerade bra och åskådarna kunde få kommentarer direkt från banan på ett unikt sätt. (Man kunde även höra referaten live på FM-bandet). Graff har ett förflutet som racerförare och han började en gång i tiden med att köra Formel Vee.

Robin Friskopps poserar vid sin nya bil.

Racing Star Challengevinnaren Robin Friskopps fick en uppgradering inför helgen då han nu fick köra Elling Sebastian Aarviks gamla vinnarbil från säsongen 2010. Friskopps kände direkt att det var stor skillnad mot den bil han rattat hittills i år. Nu börjar andra halvan av säsongen och man kör för andra gången på banorna, vilket också underlättar för nykomlingen Friskopps.

Ida Granegärd tog i lite för mycket och snurrade i vätan.

Robert Svensson var snabbast i kvalet före Ida Granegärd och Robin Friskopps, som levererade direkt i sin nya bil! Tommy Östgaard missade kvalet då han var på Silverstone och körde ett test i en Formel Renault som han skall tävla med senare i höst. Testet gick mycket bra och han körde jämt med mästerskapsledaren i den engelska serien! Han anlände till Kinnekulle lagom i tid för att hoppa i sin bil och starta sist i racet. Han jobbade sig snabbt upp till tätgruppen där han som vanligt fightades med Svensson och Granegärd. Det var Granegärd som tog kommandot och hon såg ut att gå mot sin första seger. Men hon tog i lite för mycket på den blöta banan och snurrade under bron. Hon redde snabbt ut situationen och tappade bara en placering. Östgaard vann före Granegärd och Svensson. Friskopps körde i mål på fjärde plats.

Starten Race 2.

I andra racet var Granegärd snabbast iväg i starten från andra startrutan. Nu hade hon bestämt sig för att hon skulle ge grabbarna en ordentlig match! Tyvärr tog hon i för mycket och snurrade av i ledning i Kvarnkurvan. Östgaard och Svensson tampades om ledningen, men tyvärr fick Östgaard bryta med tekniska bekymmer. Svensson fick en stor lucka ned till övriga fältet. Granegärd avancerade snabbt upp genom fältet och på vägen fram slog hon till med ett nytt banrekord för klassen! Hon nådde aldrig fram till Svensson, varven räckte inte till, men en fin andraplats blev det före Hansen och Friskopps som blev fyra för femte gången i år!

Pallen efter första racet med Tommy Östgaard som vinnare före Ida Granegärd och Robert Svensson.

Svensson leder Factor-X Cupen före Östgaard och Joakim Rognlien. Nästa race körs om tre veckor på Vålerbanen.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Website by Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram